Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

hp7dtrfu5

Üdvözlet,

megint segítséget szeretnék kérni frekvenciaváltó témában.

Van egy Omron q2v-a4012-baa frekvenciaváltóm, amit egy 2,2Kw-os motorral szeretnek összehozni.

Olvasgattam itt a fórumon, hogy az auto tunning nem mindig jó megoldás, ezért mindkét módon (auto és manuális) megpróbáltam az alapbeállításokat összehozni, mint ezen a videón is:

https://www.youtube.com/watch?v=Xw4C-Vt34CA

Nem sikerül. A jelenség az, hogy elindítom a motort (keypad-ról, egyelőre még semmi csicsa), tök mindegy, hogy mekkora frekvenciát állítok be, a motor csak lassan forog kb.: ugy 10-15 mp-ig és leáll oL2 hibával, ami "Drive overload"-ot jelent.

és akkor itt megállt a tudományom, kezdő játékos vagyok.
Valakinek van tapasztalata ezzel a frekiváltóval, tudna segíteni, hogy mit állíthatok és/vagy köthetek be rosszul?

7x4dtdpf6

Baj nincs, csak jó lenne tudni, hogy a motor bekötése stimmel-e, a kapocslécről egy fotó nem ártana. Pl ha 400/200V-os motor és rossz a bekötés, akkor is lehet ilyen. Az omron autotune funkciója jól szokott működni, ha élő adatban a motoráramot látnánk, mindjár könnyebben tanácskoznánk. Egyéb motorparaméterek (cosfi, pólusszám, stb) beírása is célszerű lehet. Aztán mi van a motor végén, ventilátor-szivattyú, lendkerék, akármi, hogy a megfelelő üzemmódot ki lehessen választani...
O.

gsz03b27r

A motor adattábláról is jó lenne ha tennél fel egy képet.

hp7dtrfu5

Eh, emberi hiba, ahogy az legtöbbször lenni szokott.
Deltába volt kötve a motor és csillagban kell lennie. En voltam a ludas, beneztem.
Köszönöm a segítséget.