Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

zwnavt8rw

egyetértek veled, ennek is van valami 3-5 sebességes váltója, és van olyan állapota ahol max 20-at fordul a tengely, azért ezt egy 8kW -os motor forgatja meg...
hogy úgy mondjam miután megpörgette az autót amiben ülsz letépi az arcod :D

hirtelen el sem tudom képzelni mire lehet jó egy ilyen sebesség ekkora nyomatékkal?
M60 menethez menetfúróval? :D

ywathzay

Ha valóban jó állapotú(nak néz ki), olcsón vetted, 1.5-et ráköltesz, lesz egy termelésre alkalmas géped. Azért főorsó csapágyazásra még gondolj úgy 0.5-0.8M. (csapágyak száma, mérete, beszerezhetősége befolyásolja)  De nem véletlen szokták már szanálni a cégek ezeket a 80-as évekből még maradt gépeket. Hajtják amíg kivérzik, aztán mehet a kukába.

sarktibsi

Nekem is van egy hasonló CNC marógépem  kicsit foglalkozós, na de ahogy időm engedi csinálom. Túl sok pénzt nem akarok áldozni rá meg nem is nagyon szeretek marni de néha szükség lenne ere a gépre is.

Ezen is van mechanikus váltó talán 3db egy-egy dc-motorral oldották meg a váltást , egyelőre meghagyom ezeket is.

Első körben teszek rá egy UC-vezérlőt, természetesen Magyarországon gyártott kártyákkal.

zwnavt8rw

a főorsó csapágya elméletileg  a vétel előtt lett nem régen cserélve.
azt gondolom, ez ha meg bírja fizetni, egy hobbistának kánaán, és ez még tényleg jó állapotban van...

de persze nem mai darab... viszont amennyi anyag van benne...
Elbontani sajnálnám, de hanem lesz más akkor...

ywathzay

Ez a hobbistának kánaán kb úgy hangzik mint a 800ezres, ugyan megkímélt, de hengerfejes eladó autó, amúgy semmi baja, csak a nyaka véres...[#nyes]

zwnavt8rw

Gyere el nézd meg mondanám, de nem, mert holnap jönnek érte ha minden jól megy...
Minden esetre sok jó dolgot kaptam, megint tőletek, ha nem is ezzel mással lesz folytatása :)

7snm9r7t

Gépkönyvet keresek, Aciera F5 CNC 3000 marógéphez, nagyon megköszönném ha lenne valakinek egy részletes PDF.

7snm9r7t

Köszi!de ebben nincs benne az elektronika.

ab

Próbálj meg külön-külön keresni (hajtáshoz, vezérlőhöz). Így azért össze lehet vadászni.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

dx5w2acbb

Sziasztok!
Hajdú-Biharban és környékén ismer valaki céget, aki foglalkozik ágyköszörüléssel? Emus 160-at szeretnék rendbe tenni. A vezetékeken van már akkora kopás, hogy a körmöm megakad benne, jó lenne megint 60 évre összerakni :)

kmil

Szia,
Magyarország elég kis ország ahhoz, hogyha újabb 60 évre szeretnél rendbe rakni egy gépet, akkor kicsit nagyobb sugárban nézz rá céget. Az EMUS ágyazat szerintem simán befér egy személyautóba is, így a szállítás önköltséges.
Őket tudom ajánlani:
https://www.nct.hu/szolgaltatasok
https://www.teac-mechanika.hu/

dx5w2acbb

Igaz, köszönöm a tanácsokat!