Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gaben

Idézetet írta: kgl Dátum 2026 március 13, 16:24Nem a méretével van a bajom, hanem az a bajom, hogy csak egyesével tudom letölteni a rengeteg filet ami nagy hiba lehetőség.
Ha lenne total commander hozzáférésem a könyvtárhoz az sokkal egyszerübb lenne, de sajna nincs.

Feltettem drive-ra: https://drive.google.com/drive/folders/1AlP-ggZxxmPEAiO0MgLEgSnYjxC0QBdj?usp=drive_link

kgl

Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

svejk

Aspire 8 programmal szeretnék egy zsebet marni, melynek az egyik oldalfala befelé szűkül 30 fokban.

Mivel fű vagyok ezekhez a dolgokhoz még megrajzolni sem tudom.

Mi lehet a kulcsszó, amivel találnék erre vonatkozó tuttorialt?

remrendes

Idézetet írta: svejk Dátum 2026 március 21, 19:03Aspire 8 programmal szeretnék egy zsebet marni, melynek az egyik oldalfala befelé szűkül 30 fokban.

Meg kell rajzolni valami értelmesebb szoftverben és az stl-t megnyitni a Vectricben.

D.Laci

Idézetet írta: svejk Dátum 2026 március 21, 19:03Aspire 8 programmal szeretnék egy zsebet marni, melynek az egyik oldalfala befelé szűkül 30 fokban.

Megrajzolod a zseb felső éleit, és egy fiktív külső kontúrt a testnek.

Rajzolsz még egy téglalapot ami a ferde oldalon legyen, a zseb külső élén, és hosszabb legyen mint az él.

Ezt az utolsó téglalapot kijelőljűk, és kihúzzuk, Create Shape. beállitjuk hogy milyen magas (mélység) legyen.

Kijelöljűk ezt a testet, és Add Draft funkcióval megadjuk a fal szögét.

Kijelöljűk a zseb konturját és a külső konturt. Majd kihúzzuk. Create Shape.

svejk

Idézetet írta: D.Laci Dátum 2026 március 22, 07:54Megrajzolod a zseb felső éleit, és egy fiktív külső kontúrt a testnek.
.
.
.
.

Köszönöm szépen a segítséget!  [#worship]

svejk

Ki is próbáltam de a marópályát a ferde oladalon is függőlegesen készíti el.

Pedig annok ott a Z lépésközönként lépcsözetesnek kellene lennie.

svejk

Idézetet írta: svejk Dátum 2026 március 22, 15:23Ki is próbáltam de a marópályát a ferde oladalon is függőlegesen készíti el.

Pedig annok ott a Z lépésközönként lépcsözetesnek kellene lennie.

jaa... nem a zsebmarást hanem a 3D marást kell választani a Toolpath-nál.  [#falbav]
Így már jó.

qvasz2

Sziasztok! A kép alapján meg tudja valaki mondani, h milyen profil ez?

Keresek hozzá való csúszó nútanyát.
köszi

Rabb Ferenc

Idézetet írta: qvasz2 Dátum 2026 május 02, 09:06Sziasztok! A kép alapján meg tudja valaki mondani, h milyen profil ez?
köszi

Itt nézz körül!

TBS-TEAM

Idézetet írta: qvasz2 Dátum 2026 május 02, 09:06Sziasztok! A kép alapján meg tudja valaki mondani, h milyen profil ez?

köszi

Itt rendelhetsz:
https://www.iramkogepelemek.com/bosch-kompatibilis-aluprofil/bosch-10-kompatibilis-aluprofil/horonyanyak-b10-es-horony
József

Szalai György

Sziasztok! Rég jártam erre.
Segítség kéne, mert megint tudatlan vagyok és az AI sem jól segít. (Vagy nem jól kérdezem.)
Vettem tavaly egy használt SIEG X3 fúró marógépet. Járt mellé egy instruction manual, más nem.
Nézem a piacot és törekszem összeszedni, ami kellhet, meg ami nem, de gátol a tudatlanság.
MTB3 szárú szerszámokat fogad M12x1,75 behúzó menettel. De...
Minek van a főorsó tengelyen két darab 14mm-es elfordulás gátló hasáb? Az milyen szárú szerszámhoz illeszkedik?
Néztem a meredekkúpos szárak méretét, de semmi nem stimmel.

Szurkee001

Idézetet írta: Szalai György Dátum Ma - 17:36Sziasztok! Rég jártam erre.
Segítség kéne, mert megint tudatlan vagyok és az AI sem jól segít. (Vagy nem jól kérdezem.)
Vettem tavaly egy használt SIEG X3 fúró marógépet. Járt mellé egy instruction manual, más nem.
Nézem a piacot és törekszem összeszedni, ami kellhet, meg ami nem, de gátol a tudatlanság.
MTB3 szárú szerszámokat fogad M12x1,75 behúzó menettel. De...
Minek van a főorsó tengelyen két darab 14mm-es elfordulás gátló hasáb? Az milyen szárú szerszámhoz illeszkedik?
Néztem a meredekkúpos szárak méretét, de semmi nem stimmel.

Szia!

Bár az adott gépet nem ismerem, gondolom, hogy az általad írt "két darab 14mm-es elfordulás gátló hasáb" nem más, mint menesztő köröm. Vannak olyan Morse kúpos marófej-felfogató tüskék, amik pont beleillenek ezekbe a menesztő körmökbe. Álltalában a régebbi típusoknál volt ilyen, vagy ott, ahol nagy nyomaték igény léphet fel. A mai szerszámtartó katalógusokban valóban nem, vagy csak nagyon speciális esetben látni olyat, aminél erre szükséged lehet. Ha útban van, csavard ki a két csavart, és könnyen kiszedhető!

Szurkee001

TROMF22

Idézetet írta: Szalai György Dátum Ma - 17:36MTB3 szárú szerszámokat fogad M12x1,75 behúzó menettel. De...

Az az MT3 központi szerszámkúp elég különös. + hozzá a menesztő körmök. Ez nem szokásos kombináció.  Valami nem stimmel.
Az X3  készül (vagy később átalakítható) NT30  jelű főorsóvéggel.

Nem túl gyakori, de kaphatók NT30 felfogó tüskék. De az biztosan nem MT3 (MK3 Morse) kúppal készül.
NT30